Statsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene

Statsminister Erna Solberg forteller BT at hun selv fokuserer på de små tingene, som å bruke mindre plast og å bruke klærne bedre. – Men jeg må innrømme at jeg tror, som alle andre, at vi synder litt, sier hun. Her sammen med administrerende direktør Lisbet Nærø (t.v.) i Fana Sparebank og administrerende direktør Marit Warncke i Bergen Næringsråd. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg forteller BT at hun selv fokuserer på de små tingene, som å bruke mindre plast og å bruke klærne bedre. – Men jeg må innrømme at jeg tror, som alle andre, at vi synder litt, sier hun. Her sammen med administrerende direktør Lisbet Nærø (t.v.) i Fana Sparebank og administrerende direktør Marit Warncke i Bergen Næringsråd. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 3.000 mennesker, inkludert statsminister Erna Solberg, deltok lørdag på Nattevandring for FNs bærekraftmål i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Solberg åpnet vandringen.

– I fjor fikk vi kjeft for at vi gikk for fort. Det gjelder ikke å være raskest i dag. Det gjelder å lære mest mulig på veien, sa statsministeren til de fremmøtte, ifølge Bergens Tidende.

Nattevandrerne passerte 17 stasjoner på vei opp mot Skansen og ned til Vågsallmenningen. Hver stasjon hadde en boks med bærekraftmålene nedskrevet.

– Jeg kan dem, men jeg må tenke litt, svarer Solberg på spørsmål fra BT om hun kan alle målene på rams.

– Jeg har av og til litt problemer med å huske dem på norsk, fordi jeg snakker så ofte om dem internasjonalt, tilføyer statsministeren.

På spørsmål om hva hun mener om at Norge er en del av problemet grunnet olje, svarer Solberg at Norge må satse renere.

– Jeg tenker at tilgangen på energi er ekstremt viktig for å skape utvikling fremover, og at vi må få større tilgang til ren energi. Men vi når ikke målene hvis vi bare kutter ut for eksempel gassproduksjon, uten en gradvis nedtrapping. Det er et dilemma, sier Solberg til avisa.