«Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager

Carl Aksel Jansen gjorde seg kjent da han deltok i «Paradise Hotel» første gang i 2016. Foto: TV3
Carl Aksel Jansen gjorde seg kjent da han deltok i «Paradise Hotel» første gang i 2016. Foto: TV3
Artikkelen fortsetter under annonsen

Carl Aksel Jansen (24) ble kjent gjennom to sesonger med realityserien «Paradise Hotel». Nå er han tiltalt for å ha utnyttet kjendisstatusen til å svindle fem personer for flere millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sosiale medier har Carl Aksel Jansen vært svært raus og delt flittig fra eksotiske reiser og eksklusive fester, gjerne poserende med dyr champagne i glasset ikledd dyre merkeklær. Men de luksuriøse bildene sto ikke i stil med den beskjedne årsinntekten på 117.503 kroner i løpet av året som gikk. Dermed var det flere som fattet interesse for hvordan han fikk det hele til å gå opp, deriblant politiet.

I september sprakk nyheten om at den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren var blitt pågrepet og siktet for flere forhold av grovt bedrageri.

Like før jul i fjor fortalte en kvinne i 20-årene at Jansen hadde lurt henne for penger. I løpet av månedene som fulgte mottok politiet flere anmeldelser, og 24. september ble han pågrepet.

Saken ble først omtalt av TV 2.

(Saken fortsetter under)

View this post on Instagram

Ungefär rett 🐬

A post shared by Carl Aksel Jansen Jr. (@carlakseljansen) on

Utnyttet kjendisstatus

Politiet har siktet realitykjendisen for å ha svindlet fem pesrsoner, to menn og tre kvinner. Politiadvokat Andreas Kruszewski sier til TV2 at de mener han har fått tak i ofrenes BankID-opplysninger for så å ta opp lån hos ulike finansinstitusjoner i ofrenes navn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi mener at han har brukt kjendisstatusen sin til å innynde seg hos en rekke personer, og det gjelder særlig overfor de kvinnelige ofrene i saken. Vi mener at han har brukt statusen sin til å få kontroll over personopplysningene deres.

Svindlet for millioner

Det skal ifølge TV2 dreie seg om grove bedragerier på til sammen fem millioner kroner og svindelen skal ha strukket seg over et års tid.

Jansens forsvarer, Petter Bonde, sier i en uttalelse til Dagbladet at Jansen beklager overfor de fornærmede:

– Han har erkjent de fleste forholdene i siktelsen, og beklager overfor de fornærmede. Han vil nå ta sin straff for det han har gjort, og jobber for å bekjempe sin rusavhengighet, sier Bonde.

Reality-profilen er også tidligere straffedømt: I 2013 brukte han falsk ID og oppbevarte narkotika. To år senere ble han dømt for å kjøre bil i påvirka tilstand mens han var i besittelse av kokain og marihuana. Kort tid etter å ha avtjent dommen, sjekket han inn på «Paradise Hotel».