Kvinne siktet for drap og drapsforsøk i Oslo

En kvinne er siktet for drap etter at en død kvinne ble funnet i leiligheten hennes i Oslo sentrum torsdag. Den siktede kvinnen ble pågrepet tirsdag etter et knivangrep på Oslo S. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
En kvinne er siktet for drap etter at en død kvinne ble funnet i leiligheten hennes i Oslo sentrum torsdag. Den siktede kvinnen ble pågrepet tirsdag etter et knivangrep på Oslo S. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 36 år gammel kvinne som tidligere denne uken ble siktet for drapsforsøk, ble torsdag også siktet for drap etter funn av en død kvinne i siktedes bolig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med etterforskningen av drapsforsøket på Oslo sentralstasjon, som skjedde tirsdag, fant politiet torsdag en død kvinne i den siktedes leilighet i Oslo sentrum.

– Det kom inn en bekymring til politiet om en kvinne som ikke hadde kommet tilbake til sin bopel. Med bakgrunn i relasjon og vår etterforskning fra Oslo S dro vi til leiligheten der vi fant kvinnen død, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NRK Dagsnytt.

Den drepte er en voksen kvinne som politiet mener er et nært familiemedlem av den siktede kvinnen, opplyser Metlid til NTB.

Den drepte var torsdag kveld ikke formelt identifisert.

Ikke tatt stilling til skyld

Metlid sier at politiet har et visst overblikk over saken, men at det er for tidlig til at de vil gå ut med mer.

36-åringen har vært til en psykiatrisk vurdering og ble avhørt torsdag kveld.

Til TV 2 sier forsvarer Christian Flemmen Johansen at hans klient har gjennomført et kort avhør, og at hun samarbeider etter beste evne med politiet.

– Foreløpig har ikke spørsmålet om straffskyld vært tema, og hun vil forklare seg videre på et senere tidspunkt, sa forsvareren torsdag kveld.

Kjent av politiet

Den siktede kvinnen er godt kjent for politiet fra før.

– Hun har en lang historikk og er kjent for oss for en rekke ulike forhold, opplyser Metlid til NTB.

Hun vil ikke gå nærmere inn på hvilke forhold det er snakk om.

Kvinnen ble torsdag varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett. Hun ble fremstilt for varetektsfengsling, siktet for drapsforsøk etter at en kvinne i 60-årene ble forsøkt knivstukket innendørs på Oslo sentralstasjon tirsdag ettermiddag.

Den fornærmede ble ikke skadd.

– Kvinnen er forsøkt knivstukket, men hun ble heldigvis ikke truffet. Fornærmede fremstår nå som et tilfeldig offer, men det vil videre etterforskning vise, sa politiadvokat Nina Bakken i Oslo politidistrikt til NTB tidligere torsdag.

Metlid opplyste torsdag kveld at politiet ikke tror det er noen sammenheng mellom drapsforsøket og drapet.

Personvernpolicy