Forsvarsansatte siktet for grovt underslag av våpen

To menn i 60-årene, som tidligere var ansatt i Forsvaret, er siktet for grovt underslag av våpen. Flere av våpnene skulle ha vært destruert. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
To menn i 60-årene, som tidligere var ansatt i Forsvaret, er siktet for grovt underslag av våpen. Flere av våpnene skulle ha vært destruert. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To tidligere ansatte i Forsvaret er siktet for underslag etter at de ble tatt med flere hundre våpen. Flere av beslagene er våpen som skulle vært destruert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet aksjonerte i mai i fjor mot en av mennene, der de gjorde et stort beslag. Sammen med Forsvaret brukte de minst to dager på å fjerne og sikre våpen og ammunisjon, skriver VG. Ifølge etterforskningsleder Skule Worpvik i operasjonen Bonanza var det snakk om flere hundre våpen.

Hos den andre mannen ble det gjort et «mindre beslag».

Begge mennene i 60-årene er siktet for grovt underslag.

– Det er gjort funn av våpen som vi mener skulle ha vært i Forsvarets eiendom, sier Worpvik til avisa.

Hos den første mannen ble det funnet flere titalls våpen som ifølge Forsvarets våpenregister skulle ha vært destruert. I tillegg til at det hos en av dem ble funnet våpen som var sendt inn av norsk politi for destruksjon hos Forsvaret.

Mennene er to av 67 personer, der blant flere tidligere forsvarsansatte, som er siktet gjennom operasjon Bonanza.

Flere hevder ifølge etterforskningslederen at de hadde fått en aksept fra Forsvaret om å ta vare på våpnene.

Etterforskning vil vise hvilke godkjenninger som har ligget til grunn, og om de rettmessig kunne tatt med et eller flere av våpnene fordi de var samlere, sier Worpvik.