Datter meldte faren til barnevernet etter funn av nakenbilder

En 54 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt til åtte måneders fengsel for brudd på straffelovens paragraf 311 som omhandler «fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn». Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
En 54 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt til åtte måneders fengsel for brudd på straffelovens paragraf 311 som omhandler «fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn». Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 54 år gammel mann er dømt til åtte måneders fengsel etter at datteren fant nakenbilder av barn på datamaskinen hans og meldte ham til barnevernet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Datteren meldte fra til barnevernet allerede høsten 2016, men det tok hele to år før politiet slo til og ytterligere ett år før han ble dømt, skriver Stavanger Aftenblad.

Ifølge mannens historikk har han siden 2012 søkt etter ulovlige bilder og filmer på nett. I all hovedsak var det snakk om nakenbilder av barn, men søkehistorikken viser også at han har gjort seg kjent med grove overgrepsfilmer.

«Han har siden 2015 sett på ulovlig bilder to til tre ganger i uken i flere timer. Logghistorien viser at han allerede fra 2012 har besøkt flere titalls nettsider med ulovlig innhold», heter det i dommen sitert av Rogalands Avis.

Likevel ble det ikke funnet store mengder overgrepsmateriale i hans leilighet. Blant annet hadde han et renseprogram på maskinen som jevnlig sletter spor og brukeraktivitet.

Retten fant det derfor vanskelig å fastslå hvor store mengder overgrepsmateriale det er snakk om.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiltalte selv har forklart at han sjeldent lastet ned slikt materiale, og at han nøyde seg med å se på det på nettet.

Han kom med en uforbeholden tilståelse da han møtte i Stavanger tingrett, men mener dommen er for streng.

– Det domfelte har gjort, er uakseptabelt. Det sier han også selv. Uansett synes jeg dommen er i overkant streng, og den vil bli anket, sier forsvarer Odd Rune Torstrup til RA.