Veronica Orderud har fått jobb etter å ha søkt rundt 400 stillinger

Video: Veronica Orderud har fått jobb etter å ha søkt rundt 400 stillinger.

Trippeldrapsdømte Veronica Orderud måtte søke rundt 400 jobber etter hun slapp ut før hun fikk en fast stilling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det forteller hun i en fersk episode av podkasten «Utafor» som har fått tittelen «Ferdigsona?», skriver VG.

– Jeg trodde at da jeg slapp ut så ville jeg få hjelp av Nav, at jeg ville bli hjulpet til en jobb og et sted å bo, men slik var det ikke i det hele tatt. Man følte seg så liten og verdiløs. Jeg ante ikke hvordan jeg skulle klare å betale husleien, sier Orderud i podkasten.

Orderud anslår at hun har søkt på minst 400 stillinger etter at hun ble løslatt i januar 2015. Hun var den siste som ble løslatt av de fire som ble dømt etter trippeldrapet på Orderud gård i 1999.

Hun forteller at hun nå har lyktes, og startet i jobb for tre uker siden.

– Det er helt topp og jeg stortrives. Jeg merker hvor mye det betyr å ha mennesker rundt seg, og å delta i arbeidslivet, sier hun.

Veronica Orderud har en master i religion- og samfunnsfag og grunnfag i ledelse, organisasjonslære, juss og helsefag. I tillegg er hun nesten ferdig utdannet veterinær.

Natt til 22. mai 1999 ble ekteparet Kristian (80) og Marie Orderud (84) og deres datter Anne Orderud Paust (47) skutt og drept i kårboligen på Orderud gård i Sørum kommune i Akershus.

Veronica Orderud ble i 2001 sammen med ektemannen Per Orderud dømt til 21 års fengsel for overlagt drap, eller medvirkning til overlagt drap. Året etter ble dommen bekreftet i Eidsivating lagmannsrett.

Personvernpolicy