Oslo-byrådet legger fram endringer i 2020-budsjettet

Oslo byråd innfører gratis kjøttfri skolemat i Oslo-skolene, i tillegg til gratis måltider for videregående skoler. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo byråd innfører gratis kjøttfri skolemat i Oslo-skolene, i tillegg til gratis måltider for videregående skoler. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når Oslo-byrådet torsdag legger frem sine endringer i 2020-budsjettet lover de blant annet innføring av gratis kjøttfri skolemat og billigere kollektivreiser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilleggsinnstillingen til 2020-budsjettet som legges fram torsdag, er byrådets første anledning til å innfri sine valgløfter, skriver Aftenposten.

I tillegg til at byrådet lover å «starte innføringen av et gratis, kjøttfritt skolemåltid hver dag for elever i Oslo- skolen», har de også satt av midler til å starte innføringen av gratis skolemat på videregående skole. Til det er det satt av 20 millioner kroner i 2020 og 40 millioner årlig fra 2021.

Byrådet har også satt av 250 millioner kroner for å få ned prisene i kollektivtrafikken. Blant annet har de gått inn for å avlyse en planlagt prisøkning som følge av den lokale bompengeavtalen kalt Oslopakke 3, utvide familierabatten til alle dager utenom rushtiden og kutte prisen på enkeltbilletter med 20 prosent.