To millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge

Parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan sier regjeringen er blitt enige om totalt to millioner kroner ekstra til tiltak mot antisemittisme i Norge Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
Parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan sier regjeringen er blitt enige om totalt to millioner kroner ekstra til tiltak mot antisemittisme i Norge Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen setter av to millioner kroner ekstra til tiltak mot antisemittisme i Norge i det endelige budsjettet for neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag ble regjeringspartiene enige om å flytte på totalt 200 millioner i statsbudsjettet for 2020. To millioner skal gå til å styrke handlingsplanen mot antisemittisme, som regjeringen i september vedtok å forlenge og videreføre, skriver Dagen.

Først foreslo regjeringen 3,7 millioner kroner til dette for neste år, men etter høringsinnspill er det nå lagt på ytterligere to millioner kroner.

– Vi har sett at det har vært gode tiltak som er satt i gang, ikke minst i regi av Det Mosaiske Trossamfunn, sier KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan, til Dagen.

Han viser til at trossamfunnet har utdannet jødiske veivisere, som ofte er unge som reiser rundt på skoler og underviser om hva det vil si å være jøde i Norge og om jødenes historie.

– Det er et viktig tiltak som vi ønsker å styrke. Vi vil også videreutvikle nettstedet jodedom.no og tilbud om besøk i synagogen, sier Grøvan.