Dette skjer i dag

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene i onsdag 13. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hauglie må møte i spørretimen

Statsminister Erna Solberg (H) stiller til den muntlige spørretimen i Stortinget. Stortingsrepresentant Rigmor Aasrud har dessuten varslet enda et spørsmål til Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) om Nav-skandalen.

Også i forrige uker fikk Hauglie spørsmål om Nav-skandalen under spørretimen.

Konkurransetilsynet forteller om kontroll

Konkurransetilsynet vil offentliggjøre funn etter å ha gjennomført uanmeldt kontroll hos aktører i dagligvarebransjen, blant annet Orkla og Norgesgruppen som har bekreftet kontrollen.

Bakgrunnen for bevissikringen er blant annet funn Konkurransetilsynet har gjort i forbindelse med kartlegging av innkjøpsbetingelser i dagligvaremarkedet.

Thunberg tar katamaran til Spania

Klimaaktivisten Greta Thunberg skal seile fra Virginia på USAs østkyst til Spania med en 15 meter lang katamaran for å delta på klimatoppmøtet i desember. Turen over Atlanterhavet starter fra Hampton onsdag, skriver 16-åringen på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ventet at turen kommer til å ta to til fire uker.

Verste oversvømmelse i Venezia på over 50 år

Borgermester Luigi Brugnaro i Venezia har varslet at han onsdag kommer til å erklærte unntakstilstand i den italienske byen etter at storm og kraftige regnskyll førte til oversvømmelse tirsdag.

Det er bare én gang tidligere i moderne tid at vannstanden har vært så høy i den søritalienske byen, og det var i november i 1966.

Nasjonal konferanse om antibiotikaresistens

Den nasjonale konferansen «Biotown – One health», om sammenhengen mellom folkehelse og dyrehelse, starter på Hamar. Vekten vil være på utviklingen av antibiotikaresistens, som er en av de største utfordringene i moderne medisin.

Lege og spesialist i infeksjonssykdommer Dag Berild er blant foredragsholderne.