Venstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon

Venstres fylkeslag i Trøndelag mener kompensasjonen til pelsdyrbøndene bør være basert på takst, ikke bokført verdi. Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix
Venstres fylkeslag i Trøndelag mener kompensasjonen til pelsdyrbøndene bør være basert på takst, ikke bokført verdi. Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstres fylkeslag i Trøndelag krever full kompensasjon til bøndene etter at partiet la ned pelsdyrnæringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«I ethvert erstatningsoppgjør i henhold til en rettsstats prinsipper bruker man en form for takst når man inndrar verdier og eiendom. Det må også være en grundig individuell behandling av hver enkelt sak. Det å basere seg på bokført verdi i stedet for takst er ikke akseptabelt,» heter det i en uttalelse fra Trøndelag Venstre, sitert av Nationen.

Avviklingen av pelsdyrnæringen var Venstres store seier i Granavolden-plattformen, og fylkeslaget legger vekt på at tapet av avviklingen kommer gjennom politiske vedtak, ikke endringer i markedet.

– Det viktigste er en grundig individuell vurdering av hvert enkelt bruk, så man får sannsynliggjort det reelle tapet, og får full kompensasjon for det. Dette blir det samme som hvis jeg selger huset. Da selger jeg det ikke til ligningsverdi, men til markedsverdi, sier Venstres gruppesleder i fylkestinget i Trøndelag, Tove Eivindsen.

Den endelige forskriften om kompensasjon til pelsdyrbøndene skal være like rundt hjørnet.

Forslaget om å avvikle næringen innen 1. februar 2025 ble vedtatt med 101 mot 68 stemmer etter flere timer med debatt i Stortinget i juni.