Stavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel

I Gulating lagmannsrett er det satt av 18 dager til behandling av saken mot et ektepar påtalemyndigheten mener har utnyttet ansatte i restauranten. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
I Gulating lagmannsrett er det satt av 18 dager til behandling av saken mot et ektepar påtalemyndigheten mener har utnyttet ansatte i restauranten. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten mener en mann i 40-årene og hans kone i 30-årene utnyttet fire indiske kokker til tvangsarbeid i restauranten de drev i Stavanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tingretten ble ekteparet i januar dømt til henholdsvis to år og to måneder og halvannet års fengsel for menneskehandel og tvangsarbeid, skriver Stavanger Aftenblad.

Dommen ble anket til Gulating lagmannsrett, hvor statsadvokat Tore Kulstad tirsdag la ned påstand om straffeutmåling tilnærmet lik dommene fra tingretten.

Ekteparet, som sammen drev en indisk restaurant, nekter for de alvorligste anklagene rettet mot dem.

Politiet begynte å spane på ekteparet i 2014 etter at tre ansatte kunne fortelle som alvorlige brudd på arbeids- og lønnsforhold. Få dager senere, 13. desember, gikk Arbeidstilsynet til aksjon og politiet pågrep ekteparet.