Kraftig nedgang i rypefangsten på Statskogs jaktområder

Det er skutt betydelig færre ryper på Statskogs jaktområder hittil i sesongen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Det er skutt betydelig færre ryper på Statskogs jaktområder hittil i sesongen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hittil i jaktsesongen har det vært en kraftig nedgang i rypefangsten på jaktområdene til Statskog. I Sør-Norge er nedgangen på hele 90 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er som forventet. Vi stengte populære områder i Sør-Norge og i Troms, fordi våre analyser tilsa at bestanden der ikke hadde et høstbart overskudd i år. Vi reduserte også jakttrykket i Midt-Norge. Dette gir et direkte utslag i fangsttallene, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, i en pressemelding.

Jaktsesongen for rype varer fra 10. september og ut februar i mesteparten av landet, bortsett fra Finnmark, Troms og deler av Nordland der den varer til 15. mars. Erfaring fra tidligere år viser at 90 prosent av rypefangsten gjøres i perioden 10. september til 1. november.

– Dermed kan vi med ganske stor sikkerhet anslå den totale fangsten allerede nå, sier Breisjøberget.

Trenden hittil i år viser en nedgang på 90 prosent på Statskogs jaktområder Sør-Norge, 35 prosent nedgang i Midt-Norge, i Nordland er det skutt omtrent like mange ryper som i fjor, mens det i Troms er en nedgang på 25 prosent.

Personvernpolicy