Netflix og HBO vil stoppe deling av passord

Strømmetjenesten Netflix vil sammen med HBO og andre TV-selskaper se på hvordan de kan hindre folk i å låne bort passordet til kontoen sin. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Strømmetjenesten Netflix vil sammen med HBO og andre TV-selskaper se på hvordan de kan hindre folk i å låne bort passordet til kontoen sin. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Strømmetjenestene Netflix og HBO taper store penger på at folk byttelåner passord til kontoene sine. Nå vil strømmegigantene stoppe praksisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere store strømmetjenester og TV-kanaler går nå sammen for å få en slutt på at folk deler passord og låner bort kontoene sine til hverandre, skriver TV 2.

Det var Bloomberg som først skrev om saken, og ifølge nyhetsbyrået taper betal-TV-bransjen 6,6 milliarder dollar, om lag 60 milliarder kroner, i inntekter på grunn av passorddeling og piratkopiering i år.

Det er ventet at inntektstapet kan vokse til over 9 milliarder dollar innen 2024. Selskapene søker derfor etter nye metoder for å lukke smutthullene som passorddelingen er.

Én løsningene kan være å kreve at kundene må bytte passord regelmessig, eller at de får kode tilsendt på mobilen for å fortsatt kunne se innholdet på de ulike strømmetjenestene.

Skulle ikke det være nok for å begrense passordsnyltingen, vurderer strømmetjenestene å kreve innlogging via fingeravtrykk.

I siste kvartalsrapporten opplyste Netflix at selskapet økte inntektene og at strømmetjenesten fikk 6,8 millioner nye brukere i tredje kvartal i år, skriver Yahoo finance.