Dette skjedde i natt

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 9. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jentegjeng overfalt tenåringsjente

En tenåringsjente har fått hjernerystelse og mulige bruddskader etter å ha blitt overfalt av en gruppe jevnaldrende jenter i Ganddal i Rogaland. Politiet etterforsker hendelsen.

En patrulje ble sendt til stedet og har fått navnet på flere involverte, som er mellom 13 og 14 år gamle.

Bloombergs navn på liste i Alabama

Milliardær Michael Bloomberg (77) er på listen blant 17 kandidater som var meldt på til Demokratenes primærvalg i Alabama før fristen gikk ut fredag.

Bloomberg selv har ikke kommentert det, men hans rådgiver sa torsdag at den tidligere ordføreren i New York var urolig for de øvrige kandidatenes evne til å vinne over Donald Trump i valget neste år.

Utsetter bruk av Boeing 737 MAX 8 til mars

Flyselskapene American Airlines og Southwest opplyser at de vil sette flytypen Boeing 737 MAX 8 tilbake i trafikk fra 5. og 6. mars neste år.

Forutsetningen er at selskapene får klarsignal fra den amerikanske luftfartsmyndigheten FAA og flyprodusenten Boeing.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

To døde i skogbranner i Australia

Minst to personer er omkommet og over hundre hus er så langt blitt flammenes rov i de mange skogbrannene som herjer øst i Australia.

Om lag hundre skogbranner har oppstått i delstatene New South Wales og Queensland i Australia, og 18 av disse var lørdag fortsatt regnet som farlige og ikke under kontroll.

Pompeo refser Iran

USAs utenriksminister Mike Pompeo kaller Irans behandling av en IAEA-inspektør i forrige uke for opprørende og skandaløs. Uttalelsen kommer etter at en inspektør fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) ble stanset under et besøk ved et atomanrikingsanlegg i landet.

– USA støtter fullt ut IAEAs overvåkings- og verifiseringsaktiviteter i Iran, og vi er skremt over Irans mangel på tilstrekkelig samarbeid, sier Pompeo i en uttalelse.