MDG ønsker tettere samarbeid med fagbevegelsen

Une Bastholm i MDG håper møtene med ulike LO-forbund og fagforeninger skal øke forståelsen og dempe konfliktene mellom partene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Une Bastholm i MDG håper møtene med ulike LO-forbund og fagforeninger skal øke forståelsen og dempe konfliktene mellom partene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Forslaget om et mulig samarbeid mellom Ap og MDG ble etter kommunevalget kontant avvist av LO og Industri Energi. Nå skal partene møtes for å bli bedre kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøpartiet De Grønne har startet samtaler med fagbevegelsen med mål om tettere samarbeid. Håpet er at det skal øke forståelse av hverandre, dempe konflikter, og på sikt føre til et samarbeid om en grønn omstilling, skriver Klassekampen.

– En realistisk og rettferdig klimapolitikk vil måtte ha stor påvirkning på arbeidsplasser knyttet til olja, derfor er det naturlig for oss å lytte til forbundene som representerer arbeidstakerne, skriver nasjonal talsperson Une Bastholm i MDG i en epost til avisa.

MDG har blant annet møtt Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Transportarbeiderforbundet og fagforbundet Safe som organiserer oljearbeidere. YS, Fellesforbundet og Industri Energi står på lista senere i denne måneden.

Industri Energi-leder Frode Alfheim var en av dem som sterkest kritiserte Aps flørt med miljøpartiet etter kommunevalget. Han mente «det ville vært et frontalangrep på oss» om Ap snudde seg mot MDG.

Personvernpolicy