Dyrevernere ber kongehuset droppe pels

Dronnings Sonja kledd i pels da kongefamilien var i Holmenkollen kapell første juledag 2018. Her sammen med prins Sverre Magnus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Dronnings Sonja kledd i pels da kongefamilien var i Holmenkollen kapell første juledag 2018. Her sammen med prins Sverre Magnus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppfordringen fra dyrevernsorganisasjonene kommer etter at det ble kjent at dronning Elizabeth II ikke kjøper nye pelsprodukter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I memoarene til dronningens mangeårige garderobeansvarlig står det at nye klær heretter vil bestå av falsk pels, skriver The Telegraph , som viser til at dronningen har anerkjent at holdningen til pels har endret seg.

Det mener dyrevernsorganisasjonen NOAH bør inspirere de norske kongehuset til å legge bort pelsen, skriver Nationen.

– Heldigvis er det en stund siden det ble registrert pelsbruk fra kongefamilien, etter det NOAH kjenner til. Det er likevel viktig for mange å vite at den familien som skal representere Norge, i fremtiden ikke vil bruke et produkt som er knyttet til dyrs lidelse, sier leder Siri Martinsen i NOAH til avisa.

NOAH og Dyrevernalliansen har tidligere henvendt seg til slottet med oppfordringer om at både Mette-Marit og dronning Sonja slutter å bruke pelsplagg.

Norges Pelsdyralslag peker på at et er en lang tradisjon for å bruke pels i Norge og at det bør være opp til de kongelige selv å bestemme om de vil bruke det.