Nesten 250.000 brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune

<p>Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har bestilt en egen undersøkelse om de mange bruddene på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har bestilt en egen undersøkelse om de mange bruddene på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo kommune har brutt arbeidsmiljøloven mer enn dobbelt så mange ganger som det som har vært kjent tidligere, viser tall NRK har fått.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 15 bydelene i Oslo opplyser til NRK at de har brutt arbeidstidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven 135.596 ganger. Tallene gjelder for perioden 2016 til september i år og kom etter at NRK ba om innsyn hos bydelene.

Bydelene opplyser til NRK at det er svakheter i tallene fordi det er inngått lokale arbeidsavtaler som ikke er lagt inn i datasystemet.

I midten av oktober ble det avdekket 113.122 brudd i kommunens etater. Med de nye tallene fra bydelene er antallet brudd i Oslo kommune oppe i 248.718.

Oslo kommune er for tiden under gransking av både Arbeidstilsynet og kontrollutvalget i kommunen etter høstens avsløringer. I tillegg har byrådsleder Raymond Johansen (Ap) bestilt en egen undersøkelse.

Oslo kommune er en av landets største arbeidsgivere med over 53.000 ansatte.

Personvernpolicy