Nesten 250.000 brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune

<p>Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har bestilt en egen undersøkelse om de mange bruddene på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har bestilt en egen undersøkelse om de mange bruddene på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo kommune har brutt arbeidsmiljøloven mer enn dobbelt så mange ganger som det som har vært kjent tidligere, viser tall NRK har fått.

De 15 bydelene i Oslo opplyser til NRK at de har brutt arbeidstidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven 135.596 ganger. Tallene gjelder for perioden 2016 til september i år og kom etter at NRK ba om innsyn hos bydelene.

Bydelene opplyser til NRK at det er svakheter i tallene fordi det er inngått lokale arbeidsavtaler som ikke er lagt inn i datasystemet.

I midten av oktober ble det avdekket 113.122 brudd i kommunens etater. Med de nye tallene fra bydelene er antallet brudd i Oslo kommune oppe i 248.718.

Oslo kommune er for tiden under gransking av både Arbeidstilsynet og kontrollutvalget i kommunen etter høstens avsløringer. I tillegg har byrådsleder Raymond Johansen (Ap) bestilt en egen undersøkelse.

Oslo kommune er en av landets største arbeidsgivere med over 53.000 ansatte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden