Helge Ingstad-ulykken

Sjøforsvaret og Marinen vil styrke opplæringen

Den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad ved Øygarden i Hordaland. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad ved Øygarden i Hordaland. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Vi må bli bedre, sa Sjøforsvarets sjef Nils Andreas Stensønes etter at Havarikommisjonen kom med hard kritikk etter Helge Ingstad-ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ulykker som denne skal ikke skje, og vi må bli bedre, sier Sjøforsvarets sjef, kontreadmiral Nils Andreas Stensønes. under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Havarikommisjonen la tidligere fredag sin rapport om hva som skjedde da fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet Sola TS for nøyaktig et år siden.

I rapporten fikk Sjøforsvaret kritikk på en rekke punkter. Sjøforsvaret manglet blant annet kompetansekrav til instruktørene, og vaktsjefen på fregatten, som hadde fått instruktøransvar, hadde for lite kunnskaper og erfaring.

Under pressekonferansen ga både Stensønes og marinesjef Rune Andersen uttrykk for at de nå vil styrke opplæringen av personalet.

– Marinen har startet arbeidet med erfaringslæring i god tid før rapporten var ferdig, og det er stort samsvar mellom de funn og tilrådinger som kommisjonen kommer med i dag og det arbeidet vi allerede har startet, sier Andersen.

Personvernpolicy