Snøfall i sør og øst forsinker trafikken

Tett trafikk på E 18 gjennom Bærum fredag formiddag, der snøvær førte til glatte veier. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Tett trafikk på E 18 gjennom Bærum fredag formiddag, der snøvær førte til glatte veier. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Statens vegvesen har store mannskaper ute for å salte og strø på Østlandet. Likevel skaper den første snøen som alltid trafikkproblemer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E 18 ble i en periode stengt ved Kråkstad utenfor Ski etter at tre biler var innblandet i et uhell ved 13-tiden. Heldigvis ble det ikke meldt om alvorlige personskader.

– Vi oppfordrer trafikantene til å avpasse farten etter forholdene og kjøre forsiktig, tvitrer Vegtrafikksentralen øst. De forsikrer at «alt av mannskap» er ute og jobber for å hindre trafikkuhell.

Politiet i Oslo fikk fredag formiddag mange meldinger om svært glatte veier, også hovedfartsårene.

Også i Agder er det snø i lufta, og politiet minner om hvor viktig det er med gode dekk på bilen.

Ifølge værvarslene fortsetter det å snø mange steder både fredag kveld og lørdag formiddag, men ikke i store mengder. Meteorologene har likevel sendt ut farevarsel.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Fra fredag formiddag til lørdag kveld er det varslet sludd og snø, lokalt 5-10 centimeter. Mest nedbør blir det øst for Oslofjorden og Mjøsa.

Farevarsel på Østlandet: Venter mye snø

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden