Vi må redde barn fra religiøse overgrep

Illustrasjonsbildet viser en moske på Grønland. ksteriør.
Illustrasjonsbildet viser en moske på Grønland. ksteriør. Foto: NTB scanpix

Dette handler ikke om trosfrihet, men om barn og unges oppvekstvilkår og om at vi må stille krav til integrering i Norge. Gjør vi ikke noe for disse barna, er vi med på å godta at samfunnet blir delt i to grupper, skriver Laial Janet Ayoub.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stemmer: Laial Janet Ayoub
Samfunnsdebattant og forfatter av Hijabbloggen.

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

Hvordan skaper man et oss-og-dem-samfunn? Jo, det starter med å manipulere barn til å vokse med ideen om at de ikke hører til i Norge, at de har andre rettigheter og plikter enn andre barn og at samfunnet ser på dem som en minoritetsgruppe.
La oss starte med det første først. Grunnen til at slike ideer oppstår er at man ikke anser norsk lov og norske regler som gjeldende for seg selv. I Norge har vi religionsfrihet, noe jeg selvsagt respekterer, men jeg har ved flere anledninger sagt at imamer i moskeer i Norge skal ha utdanning fra Norge, fordi jeg ikke ønsker at lover og regler fra andre land skal importeres hit og undervises videre. Dessverre har vi ikke en imamutdanning her i landet enda, og resultatet blir at imamer kurses eller utdannes i konservative land og tar med seg mentaliteten hit, som de igjen sprer til andre som oppsøker moskeene.

Vår jobb er å verne alle barn uavhengig av religion og etnisitet etter norsk lov mot all psykisk og fysisk overgrep, det også inkludert religiøse overgrep.

Det har hendt at barn på koranskoler i Norge har fått beskjed om at samfunnet ute er Haram, at man ikke skal integrere seg for mye og at man skal følge islamske lover og regler fremfor noe annet. Flere ganger tidligere har jeg og mange andre ropt om tilsyn i koranskolene i Norge, noe som ble vedtatt på Stortinget etter at Arbeiderpartiet leverte et forslag om det. Hittil har ingen innsyn funnet sted og Aftenposten sin reportasje viste nylig at barna på disse skolene lærer at gutter og jenter sal være adskilt og at kvinner ikke kan reise noe sted uten følge av mannen.
Disse holdningene vokser altså noen av barna i Norge med uten at Stortinget løfter opp en finger, og nå ønskes det altså å ta steget enda lenger og islamsk Råd Norge foreslår egne muslimske barnevernsinstitusjoner.

Islamsk Råd Norge ønsker med dette å si at muslimske barn har andre rettigheter enn andre barn, de skal følge islamisme og sharialoven skal være over norsk lov. Dette handler ikke om trosfrihet, men om barn og unges oppvekstvilkår og om at vi må stille krav til integrering i Norge. Gjør vi ikke noe for disse barna, er vi med på å godta at samfunnet blir delt i to grupper, et såkalt oss-mot-dem-samfunn.

Uansett hvilken frihet vi snakker om, så skal alle være enige om at denne friheten stopper når den tråkker over andres frihet.

På norske skoler lærer barna våre om alle religioner, at man har lov til å tro på ulike ting, at man skal vise respekt, at alle barn har like rettigheter uavhengig av bakgrunn, tro og seksuell legning. På koranskolene lærer noen barn at dette er feil, at islam er den eneste riktige religionen og at islamske lover er viktigere enn norsk lov. Vi kan ikke akseptere at barn i Norge skal vernes under muslimske kontekster, for iblant er det nettopp religion og kontekstene i religion barna skal vernes mot. Dette har vi nå sett iblant annet disse koranskolene, men også i homoterapi som gjennomføres blant noen kristne foreninger.

Vår jobb er å verne alle barn uavhengig av religion og etnisitet etter norsk lov mot all psykisk og fysisk overgrep, det også inkludert religiøse overgrep. En barnevernsinstitusjon skal sikre barn og unges oppvekstsvilkår etter norsk lov og etter menneskerettighetskonvensjonene. Det må alle forstå, også religiøse skoler, religiøse familier og religiøse ledere. Så lenge man bor i Norge, er det norsk lov som gjelder og vi kan ikke lukke øynene for at noen utnytter begrepet religionsfrihet til å tro at de kan trå over den norske loven. Uansett hvilken frihet vi snakker om, så skal alle være enige om at denne friheten stopper når den tråkker over andres frihet.

Ingen gudshus eller religiøse instanser har lov eller rett til å ta over statens oppgaver, og jeg ønsker virkelig at Stortinget nå begynner å innse at de i noen tilfeller innvilger penger til foreninger, gudshus og instanser som er med på å skade barna våre og samfunnet vårt, og at pengebruken skal stanses dersom praksisen på disse stedene ikke er i henhold til norsk lov.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden