Drap på rusinstitusjon opp for retten i Drammen

En mann i 30-årene møter mandag i Drammen tingrett, tiltalt for å ha drept en mann på en boinstitusjon for rusavhengige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 30-årene ble siktet for vold, men siktelsen ble senere utvidet til drap da offeret i 60-årene døde av skadene han ble påført. Tiltalte må også svare for å ha utøvd vold mot offentlige tjenestemenn når rettssaken mot ham starter i Drammen tingrett mandag.

Påtalemyndigheten mener tiltalte var psykotisk, og dermed strafferettslig utilregnelig, da han utøvde volden som førte til dødsfallet. Han kan dermed bli dømt til tvungen psykisk helsevern istedenfor fengsel.

Tiltalte erkjente ikke straffskyld da tiltalen ble tatt ut. Det er satt av fem dager til rettssaken.

Personvernpolicy