TV 2: Havarikommisjonen peker ikke på én årsak til Helge Ingstad-ulykken

<p>Fregatten Helge Ingstad ligger ved kai på CCB-basen på Ågotnes. Fredag 8. november er det et år siden den havarerte. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Fregatten Helge Ingstad ligger ved kai på CCB-basen på Ågotnes. Fredag 8. november er det et år siden den havarerte. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Havarikommisjonen kommer til å konkludere med at KNM Helge Ingstad-ulykken skyldtes en serie uheldige sammentreff, etter det TV 2 erfarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag legger Havarikommisjonen fram sin rapport, på årsdagen etter at KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet Sola utenfor Stureterminalen i Hordaland natt til 8. november i fjor.

Etter det TV 2 erfarer er hovedkonklusjonen at det skjedde en rekke sammenfallende uheldige omstendigheter.

Det var også konklusjonen i kommisjonens foreløpige analyse som kom i november i fjor.

Personer i Forsvaret opplyser i forkant til TV 2 at Havarikommisjonens rapport i stor grad samsvarer med Forsvarets egne funn.

Fregatten KNM Helge Ingstad ble totalskadd i kollisjonen. I sommer ble det kjent at fregatten ikke skal repareres. Kostnadene ved en reparasjon er anslått til mellom 12 og 14 milliarder kroner, mens kostnadene ved kjøp av et tilsvarende fartøy estimeres til 11 til 13 milliarder kroner.

Personvernpolicy