Mann erkjenner straffskyld for drap på sin 15 år gamle sønn

Mannen som er siktet for drap på sin 15 år gamle sønn på Toten, erkjenner straffskyld, opplyser Innlandet politidistrikt til NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannens forsvarer, advokat Håvard Fremstad, har ikke besvart NTBs henvendelser torsdag.

Den 45 år gamle mannen er siktet for drap, overgrep og frihetsberøvelse. Han har tidligere erkjent drapsforsøk og seksuell omgang med sønnen. Det var VG som først omtalte nyheten om at mannen erkjenner straffskyld.

Sønnen (15) ble innlagt på sykehus med livstruende skader etter det som ble karakterisert som alvorlig voldshendelse i familiens hjem på Kapp i Østre Toten kommune 9. oktober. Mandag kom nyheten om at gutten døde av skadene.

Dermed ble siktelsen mot mannen skjerpet fra drapsforsøk til drap.

Etterforskningen har avdekket forhold som tyder på at drapet kan ha vært planlagt, opplyste politiet tirsdag.

45-åringen ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling i Gjøvik tingrett torsdag. Ved 13-tiden var ikke kjennelsen klar. Verken siktede eller hans forsvarer møtte opp i fengslingsmøtet, som ble holdt som en såkalt kontorforretning.

Personvernpolicy