Dette skjer i dag

Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 7. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjebnedag for Frode Berg

Torsdag skal parlamentet i Litauen se på et lovforslag som kan gjøre at Frode Berg får slippe ut av russisk fengsel og komme hjem.

Lovforslaget kan legge til rette for en avtale mellom Norge, Litauen og Russland om utveksling av spiondømte fanger og kan bli avgjørende for Berg.

Stortinget tar beslutning om videre behandling av Nav-saken

Stortinget skal torsdag etter planen ta stilling til hvilken komité som skal følge opp arbeids- og sosialminister Anniken Hauglies (H) redegjørelse om trygdeskandalen.

Til nå er det kommet inn opp mot 80 saker der folk urettmessig kan ha blitt dømt for å ta med seg trygdeytelser til andre EØS-land. I flere av sakene har folk fått ubetinget fengselsstraff.

Lansering av fattigdomsrapport

Kirkens Bymisjon lanserer sin ferske rapport om barn som vokser opp i fattigdom.

Rapporten tar med hva sju av landets kommuner gjør for barn som lever i familier med dårlig råd. Den inneholder også anbefalinger fra 17 ungdommer som har vokst opp i fattigdom.

Bolton kalt inn for å vitne mot Trump

USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton er innkalt til å vitne riksrettsgranskningen mot president Donald Trump.

Det er uklart om Bolton faktisk vil vitne i høringen. Også Rick Perry, som går av som landets energiminister til nyttår, er innkalt denne uka.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy