Fylkesmannen ikke informert om SFO-overnatting

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkesmannen visste ikke at barn overnatter i lokalene til Det Islamske Kultursenter og har heller ikke ført tilsyn med SFO-aktiviteten til trossamfunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barn og unge overnatter i ukedagene i lokalene til det tyrkiske trossamfunnet Det Islamske Kultursenter i Oslo, Drammen og Nedre Eiker, skriver Aftenposten.

I Drammen skal flere ha vært bekymret for barn som går på den religiøse skolefritidsordningen i regi av trossamfunnet.

Det er Fylkesmannen som betaler ut støtten til trossamfunnet, som i fjor fikk nær 4,7 millioner kroner i offentlige midler. Koranskoler er ikke underlagt tilsyn fordi trosopplæring regnes som en fritidsaktivitet, opplyser Fylkesmannen i Oslo og Viken til avisa.

Menigheter som får støtte fra det offentlige, må sende årsmelding om virksomheten. I årsmeldingene fra menighetene i Det Islamske Kultursenter blir det ikke opplyst om at de har et etterskole-tilbud som inkluderer overnatting.

Fylkesmannen i Oslo og Viken vedgår at de ikke var kjent med praksisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det ville vært fint å vite, men regelverket sier bare at de skal gi oss en kort redegjørelse for sin religiøse virksomhet, sier seksjonssjef Hege Skaanes Nyhus hos fylkesmannen.

Barneombudet mener det er en utfordring at mange trossamfunn mottar statsstøtte uten at myndighetene kan kontrollere om aktivitetene strider mot barns rettigheter.