Politiet vurderer foretaksstraff for Forsvaret og Kystverket etter Helge Ingstad-ulykken

KNM Helge Ingstad ved skadestedet i Øygarden én uke etter at fartøyet kolliderte med et tankskip og fikk store skader.
KNM Helge Ingstad ved skadestedet i Øygarden én uke etter at fartøyet kolliderte med et tankskip og fikk store skader. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Etterforskningen av havariet til fregatten Helge Ingstad blir neppe avsluttet før nyttår. Politiet vurderer om Forsvaret og Kystverket skal gis foretaksstraff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er for forhold knyttet til drift, rutiner, opplæring og risikovurdering politiet vurderer å straffeforfølge Kystverket og Forsvaret, melder VG.

– Foretakenes ansvar har vært tema under etterforskningen, men det er for tidlig å si hvordan vi konkluderer, sier påtaleansvarlig, politiadvokat Ole Bjørn Mevatne i Vest politidistrikt til avisa.

Han sier at foretaksstraff heller ikke er utelukket for det greske rederiet som eier tankskipet Sola TS.

For politiet gjenstår det flere avhør og undersøkelser før påtaleinnstillingen er klar. De avventer også granskningsrapporten til Havarikommisjonen, som skal legges fram på fredag.

Politiet har tidligere sagt at det er tre personer som har status som mistenkt i saken – losen på tankskipet Sola, vaktsjefen på KNM Helge Ingstad og operatøren ved trafikksentralen på Fedje.

Fregatten kolliderte med oljetankeren Sola TS fredag 8. november 2018 ved Stureterminalen i Øygarden i Hordaland. Skipet ble totalskadd i kollisjonen.

Personvernpolicy