Dette skjedde i natt

Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 5. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straffereduksjon i dyremishandlingssak

Borgarting lagmannsrett reduserer straffen til hovedmannen som ble dømt til tidenes strengeste dom for dyremishandling.

I alt seks personer ble dømt i Kongsberg og Eiker tingrett i fjor for å ha brukt andre dyr til å trene opp jakthunder i lukkede innhegninger.

Norsk toppjockey i Melbourne Cup

Norske William Buick red fjorårsvinner Cross Counter tirsdag i Melbourne Cup i Australia. Han klarte ikke å hevde seg blant de beste i prestisjeløpet.

På oppløpssiden kom australske Vow And Declare opp og karet til seg seieren i det gjeve løpet med – bokstavelig talt – et hestehode.

Søsteren til drept IS-leder anholdt

Tyrkiske myndigheter har anholdt søsteren til den drepte IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi i Syria. De håper hun skal opplyse dem om organisasjonens virksomhet.

Baghdadis søster, Rasmiya Awad, ble mandag anholdt ved byen Azaz nord i Syria, sammen med ektemannen og en stedatter under en ransaking av en konteiner.

Kraftig jordskjelv i Chile

Et kraftig jordskjelv fikk høyhusene i Chiles hovedstad Santiago til å svaie, samtidig som tusenvis av mennesker deltok i en stor demonstrasjon natt til tirsdag norsk tid.

Ifølge chilenske seismologer hadde skjelvet en styrke på 6,3. Episenteret lå 28 kilometer fra byen Illapel nord i landet.

Oppgang på Wall Street

Børsene på Wall Street steg til nye høyder i USA mandag.

Industriindeksen Dow Jones hadde la på seg 0,4 prosent og lå 105 poeng over den tidligere rekordnoteringen, den toneangivende S&P-indeksen steg med 0,4 prosent i løpet av dagen, og den teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen gikk hele 0,6 prosent opp.

Personvernpolicy