Fant nyfødt baby i konteiner i 1990 – nå er moren funnet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med DNA-analyse og slektsforskning har TV 2-programmet Åsted Norge funnet den biologiske moren til en nyfødt jente som ble funnet i en konteiner i Oslo i 1990.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag 11. august for 29 år siden ble en nyfødt jentebaby funnet ved en tilfeldighet på Bjølsen i Oslo. Jenta ble etter hvert adoptert bort og fikk nytt navn.

I vinter ble TV 2-programmet Åsted Norge kontaktet av en bekjent av den nå 29 år gamle kvinnen, som ønsket å finne ut hvem som hadde lagt henne i konteineren.

Eksperter har jobbet med å finne 29-åringens biologiske mor, blant annet gjennom å finlese politiets etterforskningsdokumenter fra 1990, samt ved hjelp av DNA-analyse og slektsforskning.

Forrige uke ble mysteriet løst da en DNA-prøve kunne slå fast at en kvinne bosatt i nordlandsregionen hadde født «konteinerbabyen» for 29 år siden.

– Gjennom mine år som drapsetterforsker i Kripos har jeg aldri vært borte i en sak som har blitt løst på denne måten, sier «Åsted Norge»-ekspert og tidligere drapsetterforsker i Kripos, Asbjørn Hansen.