Coop trekker tilbake kakemenn etter feilmerking

Goman Trondheim trekker tilbake alle batcher av produktet «COOP Kakemenn 250 g 4pk», med varenummer 7025165000873. Årsaken er manglende allergenmerking. Det mangler angivelse av hvetemel og egg i ingredienslisten.
Goman Trondheim trekker tilbake alle batcher av produktet «COOP Kakemenn 250 g 4pk», med varenummer 7025165000873. Årsaken er manglende allergenmerking. Det mangler angivelse av hvetemel og egg i ingredienslisten. Foto: Skjermdump fra Matportalen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Coop trekker tilbake kakemenn fra butikker flere steder i landet som følge av manglende allergimerking.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbakekallingen gjelder produkt av typen «Coop kakemenn» som er solgt mellom Tynset i Hedmark, Kristiansund i Møre og Romsdal, og Leka i Trøndelag.

«Helsefare for mennesker»

– Det ble brukt en etikett som tilhører et annet produkt, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop til Nationen.

Tilbaketrekkingen gjelder ifølge Matportalen.no 2.790 forbrukspakker.

Det er helsefare for mennesker med allergi for disse ingrediensene. Personer med allergi for egg og melk må ikke spise varen, skriver Matportalen.no

– Levér tilbake, få refundert pengene

– I ingredienslisten mangler det informasjon om at produktet inneholder hvetemel og egg. Vi oppfordrer de kundene som har disse allergiene, om å levere kakemennene tilbake til butikk slik at de kan få refundert pengene. For andre kunder er kakemennene helt trygge å spise, sier Kristiansen.

Det skal ikke være meldt om at noen som har blitt syke etter å ha konsumert produktet.