Greta Thunberg ber om hjelp til å returnere til Europa

Video: Plutselig fikk den unge aktivisten dårlig tid.

Klimaaktivisten Greta Thunberg ber om hjelp til å komme tilbake til Europa etter at FNs klimakonferanse flyttes fra Chile til Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det viser seg at jeg har reist halve jorden rundt i feil retning, skriver hun på Twitter etter at det fredag ble kjent at FNs klimakonferanse i desember skal arrangeres i Madrid og ikke i Chiles hovedstad Santiago, slik opprinnelig planlagt.

– Nå trenger jeg hjelp til å krysse Atlanteren i november. Om noen kan hjelpe meg med transport, så blir jeg veldig takknemlig, skriver hun videre.

Thunberg, som ikke vil fly av miljøhensyn, har vært i Nord-Amerika siden hun i august krysset Atlanterhavet seilbåten Malizia II. Senere på fredag skulle hun delta i en stor klimademonstrasjon i Los Angeles.

Chile trakk seg

Et av hovedmålene med Amerika-turen hennes var å delta på klimakonferansen i Chile.

Men landet trakk seg tidligere denne uken som arrangør på grunn av den omfattende uroen som har preget det søramerikanske landet den siste tiden.

Rundt 25.000 delegater er ventet til COP25 som arrangeres fra 2. til 13. desember. Det er FNs årlige klimakonferanse og inngår i innsatsen for å implementere målene fra Parisavtalen.

Takket nei til pris

Tirsdag ble hun tildelt Nordisk råds miljøpris, men valgte å ikke ta den imot. Thunberg er i California, og det var to stedfortredere som var til stede under prisutdelingen.

– Vi er blant de landene som har mulighet til å gjøre mest, men vi gjør i prinsippet ingenting, sa skolestreikerne på vegne av Thunberg.

– Til dere begynner å agere vil verken jeg eller Fridays for future i Sverige ta imot Nordisk råds miljøpris, fortsatte de, og sa at klimaaktivisten heller ikke ønsker å ta imot de 350.000 danske kronene i prispenger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden