SV og Ap medgir at de kan ha medansvar for Nav-skandalen

Arbeidslivspolitisk talsperson Rigmor Aasrud går med på at Arbeiderpartiet kan ha et medansvar for feilen som har ført til Nav-skandalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rigmor Aasrud (Ap) og Audun Lysbakken (SV) satt begge i regjering da EUs trygderegler ble en del av norsk lov i 2012. EU-reglene skulle bety at det ble lov å motta sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger selv om mottakeren oppholdt seg midlertidig i et annet EU-land.

– Sånn som jeg har forstått det, ble den forordningen tatt inn i norsk rett på helt vanlig måte. Så får granskingen vise om det ble gjort riktig. Var det feil, må vi selvsagt ta medansvar for det, sa Aasrud.

Som barne- og likestillingsminister mottok Lysbakken i 2011 en utredning fra Brochmann-utvalget der eksport av trygdeytelser innenfor EU var et sentralt tema. Dette ble de to opposisjonspolitikerne konfrontert med på NRKs Debatten torsdag kveld.

Lysbakken sier det er viktig å finne ut hvor feilen stammer fra.

– Jeg er ikke i stand til nå å svare på hvor denne feilen oppsto, sa han.

Personvernpolicy