Miljøaksjon ved Trænarevet avblåst

Bellona og Natur og Ungdom var på vei ut til Trænarevet på Helgeland for å aksjonere mot prøveboring etter olje. Lofotveggen i bakgrunnen.
Bellona og Natur og Ungdom var på vei ut til Trænarevet på Helgeland for å aksjonere mot prøveboring etter olje. Lofotveggen i bakgrunnen. Foto: Bellona / NTB scanpix

Bellona-båten Kallinika som skulle til Trænarevet, måtte snu på grunn av værforholdene. Onsdag ankom riggen som skal prøvebore.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Når vinden skulle øke ytterligere utover natta og dagen i dag, anses det ikke som godt sjømannskap å være ute på havet så sant det kan unngås, heter det i en pressemelding fra Bellona.

Miljøvernerne skulle aksjonere i forbindelse med at boreriggen West Hercules fra det tyske oljeselskapet DEA Wintershall onsdag var ventet å ankomme Trænarevet.

Mandag ble det kjent at Klima- og miljødepartementet opprettholder Miljødirektoratets tillatelse etter forurensningsloven for letebrønnen Toutatis i Norskehavet.

– Bellona og Natur og Ungdom er opptatt av at når vi aksjonerer, så er det politikerne vi har som mål. Vi skjønner selvsagt at en båt av vår størrelse ikke fysisk kan stoppe en borerigg, men vi viser oljeindustrien at vi følger dem helt til døren og at vi ikke har tenkt å gi oss, sier Bellona i pressemeldingen.

Personvernpolicy