B-52 på øvelse i Troms

Video: Se video fra øvelsen.

I en øvelse i Troms denne uka deltok et bombefly av typen B-52 fra USA. – En unik mulighet til å øve sammen med det amerikanske luftforsvaret, melder Forsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øvelsen fant sted onsdag. Det store amerikanske bombeflyet trente sammen med F-16-fly i luftrommet vest for Troms, opplyser Forsvaret.

Fra bakken samhandlet ildledere fra Hæren med det amerikanske flyet. Det amerikanske luftforsvaret har uttrykt et ønske om å trene sammen med norske styrker.

– Fra Forsvarets side er dette en unik mulighet til å øve sammen med det amerikanske luftforsvaret og bli bedre kjent med en strategisk viktig kapasitet. Det er viktig at vi trener sammen med våre allierte i våre nærområder og at vi blir kjent med hverandres prosedyrer slik at vi kan støtte hverandre dersom det skulle bli behov for det i fremtiden, sier oberst Eystein Kvarving, kommunikasjonssjef ved Forsvarets operative hovedkvarter.

Boeing B-52 Stratofortress er et strategisk langdistanse bombefly. Det er 48,5 meter langt og har et vingespenn på 56,4 meter. Flyet har åtte motorer. Internt kalles det BUFF («Big Ugly Fat Fucker»), skriver Wikipedia.

Personvernpolicy