Tre av ti kirkemedlemmer sier de tror på Gud

<p>Undersøkelsen blant Den Norske Kirkes medlemmer viser at 18 prosent av medlemmene har vært på gudstjeneste i kirken det siste året, uten at anledningen var dåp, konfirmasjon, vielse, gravferd eller julaften.</p>
Undersøkelsen blant Den Norske Kirkes medlemmer viser at 18 prosent av medlemmene har vært på gudstjeneste i kirken det siste året, uten at anledningen var dåp, konfirmasjon, vielse, gravferd eller julaften. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Tre av ti medlemmer i Kirken sier at de tror at Gud finnes. To av ti tror av og til og 17 prosent tror, men tviler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser Kirkerådets nyeste medlemsundersøkelse.

– Kirken er til for alle som vil være med, sier direktør i Kirkerådet Ingrid Vad Nilsen i en kommentar til medlemsundersøkelsen.

16 prosent svarer at de er så sikre som de kan være på at Gud ikke finnes, og 21 prosent er enige i dette, men åpne for at de kan ta feil.

– Alle medlemmer er like mye verdt. Det er en viktig bunnplanke i folkekirken. Folkekirken skal være for alle som vil være med, dåpen er medlemsbeviset, utdyper Ingrid Vad Nilsen.

En gruppe på 20 prosent sier de av og til tror, og av og til ikke. Svarene i undersøkelsen begrenset seg med andre ord ikke til «ja» og «nei» i spørsmålet om medlemmenes tro på Gud.

– Vi har forsøkt å gi folk ulike svaralternativer nettopp fordi tro på Gud er mye mer enn et ja- og nei-svar. Her har folk hatt muligheten til å komme med både tvil og tro, sier Nilsen.

Blant de spurte svarer 10 prosent at de ber til Gud daglig, og 9 prosent ber ukentlig.

Medlemsundersøkelsen er gjort på oppdrag fra Kirkerådet og er utført av Opinion. Til sammen har 3.016 personer over 15 år deltatt i undersøkelsen.

Personvernpolicy