Påstand om nær tolv års fengsel for eksadvokat

Aktor la onsdag ned påstand om elleve år og åtte måneders fengsel for den tidligere advokaten Amir Mirmotahari. Her er han fotografert i Nedre Romerike tingrett for fem år siden da han fortsatt praktiserte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Aktor la onsdag ned påstand om elleve år og åtte måneders fengsel for den tidligere advokaten Amir Mirmotahari. Her er han fotografert i Nedre Romerike tingrett for fem år siden da han fortsatt praktiserte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Aktor la onsdag ned påstand om elleve år og åtte måneders fengsel for den tidligere advokaten Amir Mirmotahari.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er nødvendig å sende et tydelig signal når aktører i rettsvesenet begår kriminalitet, sa statsadvokat Trude Antonsen i Oslo tingrett ifølge VG.

Mirmotahari er tiltalt for en rekke forhold. De alvorligste postene i tiltalen er forbund om kidnapping av et voldtektsoffer og drapsforbund mot en tidligere klient. Han nekter skyld for nesten alt.

I aktoratets prosedyre er 42-åringen blitt beskrevet som «kynisk», «beregnende» og «uten empati».

Verken kidnappingen eller drapet fant sted. Påtalemyndigheten mener det ikke har noe å si med tanke på en eventuell straff.

– Det er ikke noe formildende at det ikke skjedde noe med personen som man avtalte å kidnappe eller å drepe. Det er inngåelse av forbundet som er det straffbare, sa Antonsen.

Videre ble det lagt ned påstand om at Mirmotahari fratas retten å drive med næringsvirksomhet på ubestemt tid.

Det ble også lagt ned påstand om inndragning av nær en million kroner for penger han skal ha tatt fra selskaper for å betale utpressere, samt at han skal betale sakskostnader på 5 millioner kroner.

Personvernpolicy