Dette skjedde i natt

Foto: Are Føli / NTB scanpix
Foto: Are Føli / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 30. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Varmere vinter i vente på Svalbard

Forskere mener Svalbard snart ikke kan regnes som Arktis. Om 80 år kan det lengst nord på øygruppa bli 20 grader varmere enn i dag, skriver Klassekampen.

Innen år 2100 vil vinteren på øygruppa bli i gjennomsnitt ti grader varmere. Isbreene vil krympe og snøgrensa er ventet å krype oppover fjellet når det blir varmere.

Tankesmie frykter svekket brexit-økonomi

Statsminister Boris Johnsons plan for å forlate EU vil skade den britiske økonomien mer enn en utsettelse, mener tankesmia NIESR.

Den britiske tankesmia peker på at økonomien vil tape seg 3,5 prosent om ti år med Johnsons plan enn om Storbritannia blir i EU.

Ordfører oppfordrer til grønt samarbeid

Ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) i Kristiansand sier til Fædrelandsvennen at Arbeiderpartiet også bør samarbeide med MDG i regjering etter valget i 2021.

Han viser til at spesielt den yngre generasjonen i Ap er opptatt av klima og miljø. Partileder Jonas Gahr Støre sier partiet ikke har konkludert i saken.

USA ber Libanon danne ny regjering

Utenriksminister Mike Pompeo ber den politiske ledelsen i Libanon legge til rette for at landet så fort som mulig får på plass en ny regjering.

Statsminister Saad Hariri i Libanon kunngjorde tirsdag at han og regjeringen vil levere sin avskjedssøknad til president Michael Aoun etter 13 dager med masseprotester.

Minnesota Wild tapte

Mats Zuccarello fikk nær 17 minutter på isen og serverte en lekker assist i kampen mot Dallas Stars. Det var likevel ikke nok til å sikre seieren på bortebane.

Minnesota Wild tape 3-6 mot Dallas Stars etter å ha ledet 3-0 om lag halvveis i kampen tirsdag. Stars kom sterkt tilbake i tredje periode og scoret fem av sine mål i denne perioden.

Personvernpolicy