Dette skjedde i natt

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 29. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer pågrepet etter stort våpenfunn

Politiet har pågrepet en mann i 70-årene i en bolig i Bamble i Telemark etter funn av store mengder våpen. I samme sak er en mann i 60-årene pågrepet i Asker.

Bombegruppa ble tilkalt for å bistå politiet i å håndtere våpenfunnene, som også skal inneholde store mengder ammunisjon og noe sprengstoff.

Senterpartiet stenger døren for MDG

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum sier det er uaktuelt å inngå et regjeringssamarbeid med Miljøpartiet De Grønne i 2021.

Til Dagbladet sier Vedum at det skyldes partienes svært ulike syn i saker som handler om bilkjøring, innenlandsflyginger, rovdyr, kjøttproduksjon og norske kraftressurser.

Nytt byråd i Bergen

Ap, KrF, MDG og Venstre har blitt enige om en politisk plattform i Bergen. Den legger opp til at Bergen skal bli landets grønneste by.

Blant tiltakene er kutt i klimagassutslippene, reduksjon i biltrafikken, dyrere parkering, reduksjon i cruiseturismen og innføringen av minst én kjøttfri dag i kommunens kantiner.

Kraftig jordskjelv rystet Filippinene

Mange personer skal være skadd og bygninger ødelagt etter et jordskjelv på Filippinene tirsdag morgen. Redningsarbeidet er i startfasen og myndighetene har ikke fått bekreftet tallet på skadde.

Skjelvet hadde en styrke på 6,6 og episenteret lå nordøst for byen Tulunan i provinsen Cotabato, 972 kilometer sør for hovedstaden Manila.

Wong får ikke stille til valg

Den høyprofilerte demokratiforkjemperen Joshua Wong fordømmer ledelsen i Hongkong etter at han er blitt nektet å stille til lokalvalg i Hongkong.

Den politiske administrasjonen i Hongkong, der Carrie Lam er leder, har sendt ut en uttalelse der det heter at nominasjonen av en ikke navngitt kandidat til valget ikke er godkjent.

Personvernpolicy