Generaladvokaten mener Kebnekaise-ulykken burde ha vært bedre opplyst

– Jeg tror ikke på et annet resultat, men det kunne vært en fordel om saken hadde vært bedre opplyst i utgangspunktet, sier konstituert generaladvokat Sigrid Redse Johansen om å gjenoppta etterforskningen av Kebnekaise-ulykken. Generaladvokaten leder den militære påtalemyndigheten. Foto: Roger Vikström / Expressen / NTB scanpix
– Jeg tror ikke på et annet resultat, men det kunne vært en fordel om saken hadde vært bedre opplyst i utgangspunktet, sier konstituert generaladvokat Sigrid Redse Johansen om å gjenoppta etterforskningen av Kebnekaise-ulykken. Generaladvokaten leder den militære påtalemyndigheten. Foto: Roger Vikström / Expressen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det vil være bra for allmennhetens tillit til straffesaksbehandlingen at politiet gjør en ny etterforskning av Kebnekaise-ulykken, mener generaladvokaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer fram i svarbrevet konstituert generaladvokat Sigrid Redse Johansen har sendt til statsadvokaten i Nordland, som ba om generaladvokatens og politimesteren i Nordlands syn på om saken bør gjenopptas, skriver VG.

Det var i 2012 at et Hercules-fly fra Forsvaret på vei fra Evenes i Nordland til Kiruna i Sverige styrtet i fjellveggen i Kebnekaise. Alle fem om bord omkom.

Redse Johansen skriver at hun i sin vurdering særlig legger vekt på at den største delen av etterforskningen ble utført av militærpolitiet, slik at hendelsen ikke er belyst særskilt av politiet.

Samtidig skriver den konstituerte generaladvokaten at hun ikke tror den nye informasjonen som er kommet fram i flere artikler i VG, endrer premissene nok til at resultatet blir noe annet enn i saken som Salten politidistrikt henla i 2015.

– Jeg tror ikke på et annet resultat, men det kunne vært en fordel om saken hadde vært bedre opplyst i utgangspunktet, sier Redse Johansen til VG og fortsetter:

– Jeg anbefaler ingenting. Det er ikke min rolle. Det er opp til statsadvokaten å ta beslutningen.

Personvernpolicy