VG: Mann pågrepet på Karl Johan med eksplosiver i sekken og falskt politiskilt

En tidligere straffedømt mann ble 8. september pågrepet i Oslo sentrum med det politiet omtaler som to bombelignende gjenstander i sekken, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet oppdaget mannen tidlig på morgenen, rundt klokken 6.20, da de mistenkte ham for narkohandel nederst på Karl Johans gate, ifølge VGs opplysninger.

– Han ble siktet for blant annet vold mot politiet og det var slik politiet ble oppmerksom på disse bombelignende gjenstandene, skriver politiadvokat Lene Risten til VG i en epost.

Politiet ble oppmerksomme på en lunte som hang ut av en Statoil-kopp. I koppen var det eksplosiver. De andre eksplosivene ble funnet i en mobiltelefoneske, ifølge VGs opplysninger. I tillegg hadde mannen en kniv og en dolk i sekken. Rundt halsen bar han et falskt politiskilt.

Aktuelt: PST frykter høyreekstremister vil gjennomføre terror i Norge

Han hadde også på seg mindre mengder amfetamin. Politiet ønsker ikke å kommentere gjenstandene, og har heller ikke besvart VGs spørsmål om hvorfor de valgte å ikke omtale saken offentlig.

Mannen er nå siktet for grov befatning med eksplosiver, bæring av kniv og befatning med narkotika. Han ble tirsdag i forrige uke varetektsfengslet i en uke til, etter at han angivelig skal ha sittet ulovlig isolert i seks uker siden pågripelsen.

Mannens tidligere ektefelle har ifølge fengslingskjennelsen forklart at han har nynazistiske holdninger.

– Han erkjenner ikke straffskyld. Han nekter også for å ha nynazistiske holdninger, sier forsvarer Jannike Kotai til VG.

Britisk politi: Den raskest voksende terrortrusselen kommer fra høyreekstremister

Personvernpolicy