Hotell i Oslo evakuert – politiet mener det er brukt tåregass

Hotell i sentrum evakueres etter en gasslekkasje. Nødetatene jobber på stedet.
Hotell i sentrum evakueres etter en gasslekkasje. Nødetatene jobber på stedet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Rundt 250 gjester ble evakuert fra Citybox hotell i Prinsens gate i Oslo søndag kveld etter at noen skal ha brukt tåregass i hotellets sjette etasje.

Politiet fikk melding om det de først trodde var en gasslekkasje klokka 21.46 søndag kveld.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli sier til NTB at flere av hotellets gjester har opplyst å ha opplevd sterkt ubehag og symptomer som samsvarer med tåregass. Ingen personer er skadd.

– Det er ikke funnet noe, og vi har heller ingen mistenkte. Men vi er rimelig sikre på at det er brukt tåregass, sier Stokkli.

Rundt 250 gjester ble evakuert. I 23-tiden melder politiet at de kunne gå tilbake til hotellet etter at brannvesenet hadde luftet ut røyken. Trafikken utenfor hotellet går også som normalt igjen.

Politiet går ut ifra at den angivelige tåregassbruken er en villet handling.

– Det er en alvorlig hendelse. Tåregass medfører fare for andre, og vi ser på det som en villet handling, sier Stokkli, som opplyser at politiet er ferdig på stedet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»10:27NorgeDød mann i Bjørvika i Oslo er identifisert
Populært