16-åring siktet for drapsforsøk skal avhøres på nytt søndag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 16 år gamle gutten som er siktet for drapsforsøk etter at en 18-åring ble knivstukket i Haugesund fredag kveld, skal etter planen i nye avhør søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er på politistasjonen nå, og etter planen så skal han avhøres senere i dag, sier guttens forsvarer advokat Sverre Hetland til NTB.

16-åringen er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen. Både 16-åringen og 18-åringen ble avhørt lørdag, opplyser Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

– De har begge ønsket å avgi forklaring. Vi kommer ikke til å gå inn på hva de har sagt i avhør, eller hvilken relasjon de eventuelt har, opplyser påtaleansvarlig Cecilie Steen.

Knivstukket etter fest

Like etter klokken 22 fredag kveld fikk politiet fikk melding om en knivstikking sentralt i Haugesund. På stedet ble det arrangert en privat fest med ungdom i tenårene. En av ungdommene ble stukket ned på utsiden av huset, og en gjerningsmann rømte fra stedet.

Offeret var en 18 år gammel mann, som ble fraktet til sykehuset i Haugesund, hvor han gjennom den påfølgende natten fikk intensiv behandling. Tilstanden var søndag ettermiddag fremdeles ikke kjent, men 18-åringen var lørdag i form til å la seg avhøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Like etter klokken 4 natt til lørdag ble 16-åringen pågrepet i sitt hjem og siktet for drapsforsøk.

Bakgrunn: 16-åring siktet for drapsforsøk på 18-åring i Haugesund

Ikke varetektsfengslet

16-åringen har ikke sittet i arrest siden pågripelsen, men er heller ikke løslatt, ifølge politiet.

– Med bakgrunn i hans alder kan han ikke settes i arrest, men han er fortsatt i politiets varetekt. Hvis det blir aktuelt å fengsle siktede, må det vurderes alternativer. Dette vet vi mer om i løpet av mandag, sier Steen.

Hun legger til at politiet har opprettet dialog med barnevernet. Det er ikke kjent hvordan 16-åringen stiller seg til siktelsen.

Politiet har avhørt vitner og vil avhøre ytterligere vitner søndag.

– Etterforskningen fortsetter videre med gjennomgang av informasjon vi har hentet inn. Det gjelder blant annet digitale spor, vitneforklaringer og spor på åstedet, sier Steen.