16-åring siktet for drapsforsøk skal avhøres på nytt søndag

Den 16 år gamle gutten som er siktet for drapsforsøk etter at en 18-åring ble knivstukket i Haugesund fredag kveld, skal etter planen i nye avhør søndag.

– Jeg er på politistasjonen nå, og etter planen så skal han avhøres senere i dag, sier guttens forsvarer advokat Sverre Hetland til NTB.

16-åringen er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen. Både 16-åringen og 18-åringen ble avhørt lørdag, opplyser Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

– De har begge ønsket å avgi forklaring. Vi kommer ikke til å gå inn på hva de har sagt i avhør, eller hvilken relasjon de eventuelt har, opplyser påtaleansvarlig Cecilie Steen.

Knivstukket etter fest

Like etter klokken 22 fredag kveld fikk politiet fikk melding om en knivstikking sentralt i Haugesund. På stedet ble det arrangert en privat fest med ungdom i tenårene. En av ungdommene ble stukket ned på utsiden av huset, og en gjerningsmann rømte fra stedet.

Offeret var en 18 år gammel mann, som ble fraktet til sykehuset i Haugesund, hvor han gjennom den påfølgende natten fikk intensiv behandling. Tilstanden var søndag ettermiddag fremdeles ikke kjent, men 18-åringen var lørdag i form til å la seg avhøre.

Like etter klokken 4 natt til lørdag ble 16-åringen pågrepet i sitt hjem og siktet for drapsforsøk.

Bakgrunn: 16-åring siktet for drapsforsøk på 18-åring i Haugesund

Ikke varetektsfengslet

16-åringen har ikke sittet i arrest siden pågripelsen, men er heller ikke løslatt, ifølge politiet.

– Med bakgrunn i hans alder kan han ikke settes i arrest, men han er fortsatt i politiets varetekt. Hvis det blir aktuelt å fengsle siktede, må det vurderes alternativer. Dette vet vi mer om i løpet av mandag, sier Steen.

Hun legger til at politiet har opprettet dialog med barnevernet. Det er ikke kjent hvordan 16-åringen stiller seg til siktelsen.

Politiet har avhørt vitner og vil avhøre ytterligere vitner søndag.

– Etterforskningen fortsetter videre med gjennomgang av informasjon vi har hentet inn. Det gjelder blant annet digitale spor, vitneforklaringer og spor på åstedet, sier Steen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært