Kvinne død etter voldshendelse i Trondheim – tre menn siktet

En kvinne er død etter en alvorlig voldshendelse i Trondheim søndag ettermiddag. Politiet og krimteknikere jobber på stedet.
En kvinne er død etter en alvorlig voldshendelse i Trondheim søndag ettermiddag. Politiet og krimteknikere jobber på stedet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

En kvinne i 30-årene ble søndag formiddag erklært død på St. Olavs hospital etter en voldshendelse i Trondheim. Tre menn er siktet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet pågrep først to menn som var i leiligheten øst i Trondheim hvor kvinnen ble funnet, og senere søndag ettermiddag ytterligere én mann. De tre er siktet for kroppsskade med døden til følge. De siktede er i 30- og 40-årene og er kjent for politiet fra tidligere.

– De har fått oppnevnt hver sin advokat, og vi vil forsøke å gjennomføre avhør av dem så snart som mulig – helst i løpet av dagen, sier leder for felles enhet for etterforskning Anders Sunde-Eidem i Trøndelag politidistrikt.

Politiadvokat Eli Nessimo sier på en pressekonferanse søndag kveld at politiet er kjent med at det er relasjoner mellom noen av de involverte i saken. Hun understreker at det er satt i gang en bred etterforskning, og at politiet ikke kan utelukke at det er flere personer involvert.

Erklært død på sykehus

Kvinnen i slutten av 30-årene ble funnet alvorlig skadd i en leilighet søndag formiddag. Det var politiet som fant kvinnen. Hun ble fraktet til sykehus hvor hun ble erklært død.

Politiet fikk melding om den skadde kvinnen ved 11.30-tiden. Meldingen kom fra en person som har en tilknytning til en av de siktede i saken. Denne personen var ikke selv på åstedet, men hadde fått beskjed av noen om at kvinnen var skadd.

Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hva slags skader kvinnen hadde, eller hvordan de kan ha oppstått.

– Jeg kan ikke si hvilke typer skader kvinnen ble utsatt for, eller om det er blitt brukt våpen i forbindelse med voldshandlingen, sier Sunde-Eidem.

Fakta om drapssaker i Norge i 2019

Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av 15 drapssaker med 16 ofre. I tillegg kommer fire saker knyttet til dødelig vold.

* 1. januar: 49 år gamle Anne Kari Bjelland blir funnet drept etter en boligbrann i Haugesund. Obduksjonsrapporten viste at hun døde av stikkskader. Hennes samboer, en mann i 50-årene, blir tiltalt for drap og også for likskjending, basert på at han rett etter drapet skal ha tømt ut bensin flere steder i boligen og tent på. Saken kom opp for Haugaland tingrett i august 2019, og mannen ble dømt til elleve og et halvt års fengsel for drap og likskjending.

* 10. januar: 66 år gamle Randi Berntsen blir funnet drept i en leilighet i Sjøfarendes Aldershjem på Nordnes i Bergen like etter klokken 2 på natten. Hennes samboer, en 43 år gammel svensk borger, ble pågrepet på stedet og har erkjent drapet. Ifølge tiltalen har han blant annet påført lim i luftveiene til kvinnen, kvalt henne og stukket henne i halsen og brystet.

* 7. februar: 42 år gamle Ramilem Kamal fra Filippinene blir funnet død i en leilighet på Bjørndal i Oslo. En av naboene, en 39 år gammel mann med asiatisk bakgrunn, blir pågrepet og siktet for å ha drept henne.

* 15. februar: 28 år gamle Said Bassam Chataya, kjent fra hiphop-miljøet, blir knivstukket ved Danmarks plass i Bergen ved 21.30-tiden og dør en snau time senere på sykehus. Tolv personer blir siktet i saken, én av dem for selve drapet.

* 19. februar: 67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid, som var bosatt i Bærum, blir angrepet med øks på en gravlund i Haugesund. Hun dør dagen etter som følge av skadene. En 48 år gammel mann blir siktet og senere tiltalt for drapet. Han er dømt 22 ganger tidligere. Statsadvokaten mener han var psykotisk da drapet skjedde, og påtalemyndigheten vil at mannen skal dømmes til overføring til tvungent psykisk helsevern i stedet for fengselsstraff.

* 27. februar: En 62 år gammel kvinne blir drept i en leilighet på Ellingsrud i Oslo. Kvinnens 29 år gamle sønn var i leiligheten da politiet kom til stedet og er pågrepet og siktet for drapet.

* 12. mars: En 63 år gammel kvinne blir funnet knivdrept i en leilighet i en kommunal bolig i Nattlandsveien i Bergen. Kvinnens ektemann (59) blir knivstukket og alvorlig skadd. Sønnen deres på 36 år er siktet for drap og drapsforsøk. De sakkyndige har konkludert med at han var psykotisk og ikke kan straffes med vanlig fengsel.

* 1. april: En 30 år gammel mann blir pågrepet, siktet for å ha knivdrept sin tidligere kone i 30-årene på Strømmen i Akershus. Paret er iranske statsborgere.

* 2. april: En 40 år gammel mann blir funnet livløs i en bolig i Florø i Sogn og Fjordane. Han blir kort tid etter erklært død. En 22 år gammel mann ble noen timer senere pågrepet og siktet for drap. To dager etter drapet blir en 40 år gammel mann også siktet i saken, men mistanken mot ham er svekket. Både avdøde og de to siktede er norske statsborgere og bosatt i Florø. Offeret skal ha blitt slått i hodet med en metallgjenstand.

* 27. april: 40 år gamle Gisli Thor Thorarinsson blir funnet skutt i et bolighus i Mehamn i Finnmark. Han dør kort tid etterpå. To menn på 35 og 32 år blir pågrepet. 35-åringen regnes som hovedmistenkt og er siktet for drap, mens 32-åringen er siktet for medvirkning til drap. Både offeret og de to siktede er islandske statsborgere.

* 1. juni: 43 år gamle Ronny Nygård blir funnet død på en parkeringsplass i Åsane i Bergen. Politiet ber 7. juni om tips i saken og opplyser da at de ikke har indikasjoner på at noe straffbart har skjedd. 21. august blir en 27 år gammel mann pågrepet og siktet for drap.

* 15. juni: Et elleve uker gammelt barn fra Hønefoss blir lagt inn på sykehus med alvorlige skader og dør rundt halvannen måned senere. Foreldrene er siktet for grov kroppsskade.

* 22. juni: En eldre mann blir funnet forslått i en kommune i Telemark. Han dør senere av skadene. En mann i 40-årene er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Ifølge NRK er offeret den siktedes far.

* 27. juni: Siri Helen Johannessen (66) og Per Arne Ormehaug (67) blir funnet drept i en enebolig på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen. En sønn (40) ble pågrepet på stedet og siktet for drapene.

* 4. august: En kvinne og en mann i 70-årene blir funnet skadd i en bolig i Ørskog kommune i Møre og Romsdal. Kvinnen dør på sykehus to dager senere. En mann i 30-årene er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Den siktede har en «familiær relasjon» til ofrene.

* 10. august: 17-årige Johanne Zhangjia Ihle-Hansen blir funnet død i en bolig på Eiksmarka i Bærum. Philip Manshaus (21), som er jentas stebror, er siktet for drap. Politiet fant den døde etter å ha pågrepet Manshaus i moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum, der han begynte å skyte. Ingen ble alvorlig skadd i skytingen. Manshaus er også siktet for terror.

* 15. august: En mann i 60-årene blir funnet død i sin egen bolig på Vinstra i Gudbrandsdalen. En 35 år gammel mann er siktet for drap og varetektsfengslet. De to har bodd ved siden av hverandre i en årrekke.

* 22. oktober: En mann i 50-årene fra Tønsberg blir knivdrept i et garasjeanlegg på Bragernes i Drammen. Siktede, en mann i 30-årene, meldte selv fra til politiet om knivstikkingen. Den siktede mannen er avdødes nevø.

* 27. oktober: En kvinne i 30-årene blir funnet med kritiske skader etter det politiet betegner som en alvorlig voldshendelse i en leilighet i Trondheim. Samme formiddag bekreftes hun død på St. Olavs hospital. To menn som er født i 1973 og 1981, er pågrepet og siktet for kroppsskade med døden til følge.

– Del av belastet miljø

Søndag kveld hadde politiet identifisert den avdøde kvinnen og varslet hennes pårørende. Kvinnen var bosatt i Trondheim, men hadde ikke fast tilknytning til leiligheten der hun ble funnet.

Til VG sa etterforskningsleder Sunde-Eidem tidligere søndag at de involverte i saken er knyttet til et belastet miljø.

Politiet har opplyst at de etterforsker saken bredt og jobber med å få oversikt over hvilke personer som har oppholdt seg i leiligheten, samt med rundspørring og innhenting av videoovervåking fra området.

Undersøkelser

Kriminalteknikere gjorde søndag ettermiddag åstedsundersøkelser i leiligheten. Et område som var avsperret av politiet, ble ytterligere utvidet da kriminalteknikerne ankom stedet, ifølge Adresseavisen.

NTB har vært i kontakt med advokat Arve Røli, som er oppnevnt som forsvarer til en av de siktede. Røli opplyser at han foreløpig ikke har vært i kontakt med sin klient.

Personvernpolicy