Tiltalt for å ha drept faren sin med brannslukningsapparat

28-åringen skrev om planen på nettet i forkant. Mandag starter rettssaken i Jæren tingrett mot mannen som er tiltalt for å ha tatt livet av sin 55 år gamle far.

Mannen skal ha slått faren gjentatte ganger i hodet med et brannslukningsapparat i Sandnes 23. desember i fjor. Faren fikk omfattende bruddskader i hodet og døde kort tid etter av skadene. Tiltalte ringte selv politiet og fortalte at han hadde drept faren sin.

Mandag starter rettssaken i Jæren tingrett. Det er satt av sju dager til saken.

I forkant av at 55-åringen ble drept var 28-åringen aktiv på nettforumet 4chan og snakket om planene om å drepe faren. Flere brukere skal ha oppfordret ham til å gjøre alvor av planene.

– Han har i avhør fortalt om ulike reaksjoner fra folk på nettet, men jeg vil ikke gå nærmere i detalj om dette. Dette er selvsagt et sentralt tema for den videre etterforskningen, sa mannens forsvarer, advokat Vegard Bråstein, til TV 2 25. desember i fjor.

Etter en full judisiell observasjon har de sakkyndige kommet til at 28-åringen var tilregnelig, og at han derfor kan straffes for drapet. Vegard Bråstein har tidligere uttalt til Stavanger Aftenblad at mannen innrømmer de faktiske forhold, men at han ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært