Stavanger kommune stanser app-bruk i skoler og barnehager

Foreldre og foresatte i Stavanger må gå tilbake til tjenester som epost og sms, penn og papir for kommunisere med skoler og barnehager etter at kommunen har valgt å stenge bruken av flere meldingsapper av hensyn til personvern. Foto: Wilma Nora Dortehellinger Nygaard / NTB scanpix
Foreldre og foresatte i Stavanger må gå tilbake til tjenester som epost og sms, penn og papir for kommunisere med skoler og barnehager etter at kommunen har valgt å stenge bruken av flere meldingsapper av hensyn til personvern. Foto: Wilma Nora Dortehellinger Nygaard / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stavanger kommune frykter brudd på personvernlovgivningen i skoler og barnehager og har derfor stengt alle apper som brukes til kommunikasjon med foreldre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har sendt ut en melding til skoler og barnehager, om at fra mandag stenger vi bruken av alle apper og meldingstjenester i skoler og barnehager, sier skolesjef i Jørn Pedersen i Stavanger kommune til Stavanger Aftenblad.

Bakgrunnen for appstansen er at kommunen i en gjennomgang har sett at sikringstiltak og rutiner for personvern i skolene og barnehagene i kommunen ikke er gode nok.

Skolesjefen opplyser at det ikke er grunn til å tro at det har skjedd brudd på personvernlovgivningen, men at de likevel velger å stenge bruken av appene midlertidig.

Stansen gjelder apper og meldingstjenester som IST Direkte, Mobilskole, Spond og Kidsmonitor, ifølge avisa. Dermed må skolene og barnehagene i Stavanger igjen ta i bruk gamle tjenester som mail, sms, penn og papir.