Uro på Karl Johan etter masseslagsmål og demonstrasjoner i Oslo

Videoopptak viser at demonstranter sent lørdag ettermiddag har tatt seg inn i en butikk på Karl Johan i Oslo, melder VG.

Demonstranter stormet butikken Bodyshop på Karl Johan ved 17.20-tiden, ifølge VG. Det skjedde etter et masseslagsmål tidligere på dagen i forbindelse med demonstrasjoner ved Tyrkias ambassade.

Tre personer er pågrepet etter hendelsen ved butikken, ifølge avisen.

Videobilder viser at Bodyshop-butikken på Karl Johan i Oslo var rasert etter at den ble stormet. Varer lå slengt rundt på gulvet, og butikken var fylt av røyk.

– Det er trolig noen av demonstrantene som har tatt basketak på flere. På grunn av slåsskampen ble det utløst et pulverapparat der inne. I forbindelse med hendelsen på Bodyshop ble det brukt tåregass, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til VG.

Stokkli opplyser til NTB at politiet ikke har fått meldinger om skadde i forbindelse med hendelsen i butikken.

Kurdere i Oslo demonstrerer mot Tyrkias politikk, Tyrkias president Erdogan og landets nylige angrep i Syria. Demonstrasjonen ble avsluttet like etter klokken 18 lørdag kveld. Det ble også avholdt en demonstrasjon til støtte for Tyrkia lørdag.

Politiet var tilstede med store styrker. Et politihelikopter fløy lavt over Oslo sentrum for å holde oversikt over situasjonen.

Aktuelt: Erdogan sier Tyrkia vil fjerne kurderne hvis de ikke trekker seg ut innen tirsdag

Politiet: Krigslignende tilstander

Tidligere på dagen brøt det ut slåsskamper på Solli plass på Frogner i Oslo i forbindelse med demonstrasjonene.

Ifølge politiet ble det benyttet slagvåpen og slått mot kjøretøy. To personer ble skadd og fraktet til legevakt, og to personer ble innbrakt til arresten i forbindelse med slåsskampen, som skjedde i forkant av den kurdiske motdemonstrasjonen.

Overfor NTB på stedet lørdag ettermiddag betegnet politiet bråket som krigslignende tilstander.

Det var stort politioppbud med styrker fra politiets beredskapstropp, og aggressiv stemning med tilløp til mindre slåsskamper ved ambassaden.

Aktuelt: Demonstrasjoner både for og mot Tyrkia

Kontroll ved 16-tiden

Politiets beredskaopsstyrke tar seg fram mot demonstrasjonen ved den tyrkiske ambassaden lørdag. Foto: Sarah Sørheim / NTB scanpix
Politiets beredskaopsstyrke tar seg fram mot demonstrasjonen ved den tyrkiske ambassaden lørdag. Foto: Sarah Sørheim / NTB scanpix

Bråket som politiet først meldte at var ved Solli plass, flyttet seg etter en stund ned til den tyrkiske ambassaden. Flere gater i nærheten, som Halvdan Svartes gate og deler av Frognerveien, var stengt i forbindelse med demonstrasjonen.

Klokka 16.15 lørdag ettermiddag opplyste politiet at de har kontroll på stedet.

– Vi har kontroll, men det er fortsatt ampert og rundt 750 demonstrerende på stedet. Vi er der med tilstrekkelig med mannskaper. Vi er klar over at det kan skje flere nye hendelser i forbindelse med at demonstrasjonene avvikles, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB.

Ifølge operasjonslederen har politiet brukt helt vanlige politimetoder for å få kontroll på stedet, og ikke pepperspray.

Etter demonstrasjonen meldte politiet på Twitter at ytterligere to personer er pågrepet for ordensforstyrrelser. Til sammen er syv personer pågrepet i forbindelse med lørdagens Tyrkia-demonstrasjoner.

Demonstrasjon mot tyrkiske angrep

Den kurdiske motdemonstrasjonen mot Tyrkias offensiv i Nord-Tyrkia ved den tyrkiske ambassaden startet rundt klokken 15. Klokken 13 lørdag begynte demonstrasjonen til støtte for Tyrkia.

Ved 14-tiden opplyste politiet til NTB at det var rundt 200 personer utenfor ambassaden.

For nær to uker siden ble fem mennesker skadd i sammenstøt mellom tyrkere og kurdere i Berlin, etter at rundt 350 mennesker marsjerte i protest mot Tyrkias angrep mot kurdiskdominerte områder nord i Syria.

Etter Tyrkias militæroffensiv mot disse områdene har også kurdere i Norge arrangert flere demonstrasjoner, blant annet på Oslo lufthavn og på Oslo sentralstasjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært