Mann siktet for knivstikking i Lillestrøm er varetektsfengslet

<p>Politiet sperret av Dampsagveien i Lillestrøm etter en knivstikking torsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix</p>
Politiet sperret av Dampsagveien i Lillestrøm etter en knivstikking torsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En mann i 20-årene som er siktet for å ha knivstukket en 30 år gammel mann fra Oslo i Lillestrøm torsdag kveld, er varetektsfengslet i fire uker.

Mannen ble i Nedre Romerike tingrett lørdag formiddag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt underlagt fullstendig isolasjon i de første to ukene.

Politiet fikk melding om at en mann var knivstukket i Dampsagveien i Lillestrøm sentrum, rett ved stasjonen, klokken 21.21 torsdag.

Han ble knivstukket flere ganger i ryggen og er av politiet blitt betegnet som alvorlig skadd. Tilstanden er stabil.

Politiet etterlyste torsdag to menn etter knivstikkingen og fikk kontroll på én av dem senere samme kveld. Politiet kjenner identiteten til den andre mistenkte.

Ettersom retten mener det er fare for at den pågrepne kan ta kontakt med den andre personen som politiet fortsatt er på jakt etter, eller eventuelt andre involverte, må mannen sitte de første to ukene av fengslingsperioden i isolasjon.

– Det er fortsatt én på frifot, og vi anser det som viktig å få tak i ham. Vi ba derfor om brev- og besøksforbud gjennom hele fengslingsperioden, og med isolasjon de to første ukene – slik at siktede heller ikke kan snakke med andre innsatte og eventuelt videreformidle informasjon, sier politiadvokat Isa Eng Ringstad til Romerikes Blad.

Hun sier siktede i avhør har knyttet seg til hendelsen. Politiet har også sikret en kniv, men kan ennå ikke fastslå om det er denne kniven som ble benyttet torsdag kveld.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Ida Andenæs, til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært