Bil i Jølstravatnet heves i november

Raset gikk over fylkesvei 451.
Raset gikk over fylkesvei 451. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Bilen som ble tatt av ras i Jølster i Sogn og Fjordane i sommer, skal heves i neste måned. Arbeidet starter trolig 11. november og er ventet å ta rundt to uker.

En mann i 50-årene fra Jølster omkom i raset, som gikk 30. juli over fylkesvei 451, men mannen er ikke funnet. Det er ikke klart om han er i bilen.

Bilen ligger på 170 meters dyp, 660 meter ute i Jølstravatnet.

– Dette er en sak som har berørt et helt lokalsamfunn. Det har tatt tid å få svar på om bilen vil bli hevet, og dette har selvsagt vært en ekstra belastning for de pårørende. Derfor er det veldig bra at vi nå kan gå i gang med jobben, og at penger til heving er stilt til disposisjon, sier Arne Johannessen, leder for politiet i Sogn og Fjordane.

Vest politidistrikt har fått penger fra Politidirektoratet til å heve bilen, og etter en anbudsrunde er oppdraget gitt til Norwegian Tunnel Inspection. Prisen er nærmere en million kroner.

Arbeidet er ventet å starte 11. november. Det er vanskelig å anslå nøyaktig hvor lang tid det vil ta å heve bilen, men hvis alt går etter planen, er det ventet å ta rundt 14 dager, opplyser politiet.

– Vi håper å komme raskt i gang, men det viktigste er at arbeidet gjennomføres forsvarlig og med den verdighet et slikt oppdrag krever, sier Arne Johannessen.

30. juli gikk det flere jordras i Jølster og Førde i Sogn og Fjordane etter et kraftig regnvær. Fem av rasene som gikk i Jølster kommune, var av større karakter, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Jordrasene førte til at folk mistet strømmen og ble isolerte slik at de måtte evakueres i båter. På et tidspunkt var rundt 150 personer evakuert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært