Dette skjer i dag

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene fredag 25. oktober.

Frigjøringsjubileum i Finnmark

Det er 75 år siden den sovjetiske frigjøringen av Øst-Finnmark. Dette markeres i Kirkenes med offisielle gjester fra både Russland og Norge.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov kom torsdag til Kirkenes. Kong Harald, statsminister Erna Solberg og utenriksminister Ine Eriksen Søreide er også til stede og blant talerne. Søreide og Lavrov skal ha bilateralt møte på fredag morgen.

Vurderer brexitutsettelse

EU-ambassadørene vurderer Storbritannias forespørsel om en utsettelse av brexit-fristen, som er 31. oktober. EU-kilder har gitt uttrykk for at det er enighet om å si ja, men hvor lang utsettelsen vil bli er uavklart.

Dersom det blir en utsettelse, vil den nye brexitfristen bli 31. januar.

Venstres valgkomité møtes

Valgkomiteen i Venstre har blitt dynket ned i forslag om hvem som skal sitte i ledelsen. Fredag møtes komiteen på Fornebu. Hele dagens partiledelse og sentralstyre ønsker å fortsette.

6. mars skal komiteen legge fram sin innstilling, og målet er at den skal være enstemmig.

Rapport om flyulykke legges fram

Den endelige rapporten om Lion Air-ulykken legges fram i Indonesia. 189 mennesker omkom da et Boeing 737 MAX 8 styrtet like etter avgang. De etterlatte ble orientert om konklusjonene allerede onsdag.

Tidligere denne uken ble det kjent at problemer med designet på et styringssystem på flyet bidro til ulykken, ifølge granskerne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært