Nye søk etter savnede Per Vålnes

Arkivfoto fra 2005 av Per Vålnes, som ble meldt savnet i 2011. Foto: Sigmund Krøvel-Velle / NTB scanpix
Arkivfoto fra 2005 av Per Vålnes, som ble meldt savnet i 2011. Foto: Sigmund Krøvel-Velle / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har gjort søk med drone og på bakken i letingen etter Per Vålnes i Troms. Det skjer etter et nytt tips i forsvinningssaken fra 2011.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet skal ha mottatt tipset for noen uker siden.

– Dette er et av mange tips vi har fått i saken. Men dette tipset velger vi å ta seriøst og sjekke ut, sier Andreas Nilsen, lensmann i Midt-Troms til NRK.

Han opplyser at det er søkt med drone og på bakken i Lavangsdalen – og at det kan bli aktuelt med ytterligere søk de neste dagene.

Per Vålnes – opprinnelig fra Ål i Hallingdal – ble meldt savnet av samboeren sin fire dager etter at han holdt 50-årslag i hjemmet sitt i Balsfjord i Troms lørdag 26. november 2011. Saken ble først etterforsket som en forsvinning, deretter som drap. Vålnes' tidligere samboer og mannen hennes ble sammen med fire andre i månedsskiftet oktober-november 2012 pågrepet og siktet for å ha drept Vålnes. Tre av dem ble raskt sjekket ut av saken, mens ekteparet og en venn av dem satt varetektsfengslet til 13. desember året etter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I august 2015 ble saken henlagt etter bevisets stilling. Påtalemyndigheten betrakter saken som et uoppklart drap.

Etterforskningen etter hans forsvinning er blant de mest omfattende som er gjennomført i Troms politidistrikt. Blant annet brukte politiet 20 millioner kroner på å grave opp og søke i grunnen under Vollan gjestestue i Nordkjosbotn, der ekteparet jobbet da Vålnes forsvant.