Nedgang for Equinor i tredje kvartal

Konsernsjef Eldar Sætre i Equinor sier selskapet har utsatt gassproduksjon som følge av lave priser. Selskapet leverte et lavere resultat i tredje kvartal, sammenlignet med samme tid i fjor. 
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Konsernsjef Eldar Sætre i Equinor sier selskapet har utsatt gassproduksjon som følge av lave priser. Selskapet leverte et lavere resultat i tredje kvartal, sammenlignet med samme tid i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lave olje- og gasspriser ga Equinor et svakere resultat i tredje kvartal. Justert driftsresultat var 2,6 milliarder dollar mot 4,8 milliarder i 2018.

Lavere priser, samt at selskapet har utsatt gassproduksjon for å oppnå̊ høyere verdi, har påvirket resultatet, opplyser Equinor i en pressemelding.

– Vi opprettholder sterk kostnads- og kapitaldisiplin, men resultatene våre er preget av lavere råvarepriser i kvartalet. I tillegg har vi besluttet å bruke vår fleksibilitet til å utsette gassproduksjon til perioder med høyere forventede priser, sier konsernsjef Eldar Sætre.

Han sier videre at de nå gjennomfører første fase av et tilbakekjøpsprogram på 5 milliarder dollar.

– Vi har en solid balanse og utsikter til lønnsom vekst, og derfor styrket vi i kvartalet kapitaldistribusjonen til våre aksjonærer, sier Sætre.

Europeiske gasspriser har falt med rundt 40 prosent siden toppen i oktober 2018, ifølge Dagens Næringsliv. Oljeprisen har falt rundt 30 prosent i perioden, noe som slår uheldig ut for norske petroleumsaktører, siden eksport av rørgass til Europa utgjør store deler av deres inntekter.

– Siden gassprisene er så lave, faller også de solgte volumene, sier aksjeanalytiker Anders Holte i Kepler Cheuvreux.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden